Mindfulnessweekend

10 mei – 13 mei 2018 

Een weekend lang jezelf onderdompelen in rust, mindfulness, tijd en aandacht voor jezelf. Samen met Karlijn Jacobs organiseer ik dit heerlijke weekend. Even helemaal niets hoeven, in de prachtige groene omgeving van Nijmegen. Na het succes van het eerste Slow Living Weekend in september 2017 hebben we dit jaar twee nieuwe weekenden ingepland. Een extra lang weekend (3 nachten) in het hemelvaartsweekend en weer één in september.

Met een fijne groep mensen zijn we het weekend samen en oefenen we in het hebben van aandacht voor je binnen- en buitenwereld. Even weg van de drukte, de stress en de zorgen die door het dagelijkse leven soms ongemerkt ons leven binnensluipen.

10 mei – 13 mei 2018 (hemelvaartsweekend)

Een weekend vol rust, inspiratie, bewustwording, ruimte voor stilte en het bos naast de deur.

Er is een mooie balans tussen meditaties, workshops, maaltijden, samen delen en tijd voor jezelf waarin je precies kunt doen waar je zin in hebt; bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, genieten met een warm kopje thee in je hand, of een mooi boek lezen.

We verblijven in de Refter in Ubbergen; dit is een voormalig klooster, een prachtig oud gebouw. Tijdens het weekend wordt er heerlijk voor ons gekookt, biologisch, vegetarisch en sommige producten komen zelfs uit eigen tuin.

Programma

Op donderdag ben je vanaf 4 uur welkom. Kom even aan met een kopje thee en neem rustig even de tijd om je spullen uit te pakken, de plek te verkennen en kennis te maken met de rest van de groep. ‘S avonds staat er een heerlijke vegetarische maaltijd voor je klaar en sluiten we de eerste dag af met een eerste meditatiemoment. De maaltijden dit weekend zijn in stilte, waardoor je met al je aandacht bij het eten kan zijn. Tussen de maaltijden door kun je er voor kiezen om in stilte te blijven of juist het contact met de anderen in de groep te zoeken. 

De vrijdag en zaterdag beginnen we met yoga. Verder zijn er meerdere meditatiemomenten per dag en zullen we ook een stiltewandeling maken. Meer zin om met een kopje thee naar buiten te staren? Tijdens het weekend kun je beslissen waar je wel en niet aan meedoet. Wij bieden een programma aan en jij kijkt waar je op dat moment behoefte aan hebt. 

Zondagochtend beginnen we opnieuw met yoga en na een afsluitende meditatie hebben we nog een gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijn spullen inpakt en in de loop van de middag weer richting huis vertrekt.

Kosten

De prijs voor dit weekend bestaat uit twee delen. Van te voren maak je €270 over. Dat bedrag dekt de kosten voor overnachting, alle maaltijden en de hele dag door koffie en thee.
Voor de begeleiding tijdens het weekend (meditaties, yoga, stiltewandeling) bepaal je zelf het bedrag. Dit betaal je aan het eind van het weekend. 

Je slaapt in een authentieke houten chambrette. Elke chambrette heeft een eigen bed (lakenset is inbegrepen bij de prijs), kast en wastafel en is aan de voorzijde afgescheiden met een gordijn. Douches en wc’s zijn op de gang en deel je met de andere deelnemers. Wil je liever een eigen kamer? Dat kan ook. Er zijn drie 1-persoons slaapkamers met een eigen wastafel. De toeslag daarvoor is €45. 

Locatie

We verblijven dit weekend bij De Refter. Een sfeervol voormalig klooster dat nu verbouwd is tot woon- en werkplek. De Refter ligt in Ubbergen (Rijksstraatweg 37, 6574 AC) vlakbij Nijmegen. Makkelijk bereikbaar met de auto en de bus stopt voor de deur.   

Vragen?

Heb je nog vragen over dit weekend? Mail dan gerust naar brenda@brendalelie.nl of stuur me even een berichtje op 06-12665565

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor een chambrette (€270 + kosten begeleiding).
Klik hier om je aan te melden voor een 1-persoonskamer (€315 + kosten begeleiding).

Voor 2018 staan de volgende weekenden op de planning:

10 mei – 13 mei (hemelvaartsweekend)
Slow Living Weekend, De Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

28 september – 30 september
Slow Living Weekend, De Refter, Ubbergen (bij Nijmegen)

Eerder organiseerde ik de volgende weekenden:

September 2017 – Slow Living Weekend i.s.m. Karlijn Jacobs

November 2016 – yoga/mindfulnessweekend op Vlieland i.s.m. Mariel Slotman

Augustus 2016 – mindfulnessweekend bij De Vlierhof .

 

Twitter-25Facebook-25

Heb je een hotmail– of live-adres? Grote kans dat mijn reactie op je bericht in je spam terecht komt. Check je spam-map dus ook regelmatig!

VMBN_logo