Compassietraining Nijmegen

Veel mensen weten heel goed hoe ze goed voor anderen kunnen zorgen maar vergeten vaak hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Zeker in lastige situaties, die in het leven niet altijd te vermijden zijn, kan een vriendelijke, compassievolle houding naar onszelf veel ruimte geven. In de compassietraining ga je deze  milde, vriendelijke houding die ook in de mindfulnesstraining zo belangrijk is verder onderzoeken. Voor mensen die eerder de mindfulnesstraining hebben gedaan maar merken dat ze het nog lastig vinden om wat ze daar leerden ook echt toe te passen kan deze training een verdere verdieping geven. Ook als je op een andere manier ervaring hebt opgedaan met meditatie kun je deze training volgen.

Meer over de compassietraining zoals ik hem geef lees je op de website van Frits Koster.

Een compassietraining bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 hele trainingsdag. Daarnaast zijn er oefeningen die je thuis kunt doen en waar je ongeveer 45 minuten per dag aan besteedt. Van te voren is er altijd een telefonisch kennismakingsgesprek waarin ik meer uitleg geef over de training, we je verwachtingen bespreken en waarin je eventuele vragen kan stellen.

Data compassietraining Nijmegen

De volgende training start op donderdag 26 oktober. Acht weken lang komen we op donderdagmiddag bij elkaar van 14:00 tot 16:30 (de data zijn: 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 en 14 december). Daarnaast is er op zondag 10 december nog de stiltedag (van 10:00 tot 16:00).

In 2018 start er een training op de donderdagavond van 19:00 tot 21:30. De eerste bijeenkomst is op 11 januari, deze training duurt 9 weken.

Wil je al eerder een training volgen of spreekt een groepstraining je niet aan? Ik geef ook individuele compassietrainingen.

Locatie

Deze trainingen geef ik in yogaschool Anahata in Nijmegen. Het adres is Van Trieststraat 14 in Nijmegen. Dit is vlakbij het Keizer Karelplein in een zijgebouw van de Titus Brandsma kerk. Matjes, kussentjes en stoelen zijn hier aanwezig.

Kosten

Ik vraag geen vast bedrag voor mijn trainingen. Je mag mij aan het eind van de training een bijdrage doen die voor jou passend is.  Ik hoop op deze manier de training voor iedereen toegankelijk te maken.

Aanmelden

Om je aan te melden kun je onderstaand formulier invullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Ook bij vragen kun je dit formulier gebruiken of mij even bellen/appen.

Twitter-25Facebook-25

 

VMBN_logo